Deelgenootschap

De bewoners & ondernemers (ook wel deelgenoten genoemd) beschikken gezamenlijk over ruime ervaring en expertise op het gebied van duurzame vormen van woningbouw, natuurbehoud en -ontwikkeling, voedsel- en energievoorziening, ecologie, onderwijs, innerlijke gezondheid, projectleiding, (sociaal)ondernemerschap en samenlevingsvormen. Het deelgenootschap is formeel georganiseerd in een cooperatie.
We stellen ons graag even aan u voor:
Linda Timmermans

Linda Timmermans

Geboren in 1983 in Assen, moeder van Camilla (2011) en Aurora (2014)

Op mijn zesde kreeg ik mijn eerste moestuintje, sindsdien heb ik vele verschillende voedselrijke tuinen ontworpen en aangelegd. Voedsel kan overal groeien wanneer wij daar de ruimte voor maken, zo heb ik naast privé tuinen ook buurt-tuinen aangelegd, voedsel verbouwd bij bedrijven en een restaurant, pluk-stroken in wijken gerealiseerd, eetbare siertuinen en voedselbossen ontworpen en helpen realiseren bij particulieren.

Natuur en gemeenschap zijn altijd de belangrijkste waarden in mijn leven geweest. Samen met The Greenman Project richtte ik ‘De Meewerkplaats’ op. Een werkplaats waar we lokale jongeren met verschillende problematiek de gelegenheid gaven vanuit zichzelf mee te werken in de hout en metaal werkplaats, het atelier, de tuin of in de keuken en zodoende te ontdekken waar ze blij van werden. Jongeren die geen plek voor zichzelf in de maatschappij zagen kregen weer hoop en zin en ontdekten kwaliteiten die nooit eerder aan het licht kwamen.

Antje-Martje Bakker

Antje-Martje Bakker

Geboren in 1977 te Texel, moeder van Leah (2003) en Lois (2007)

Als vroedvrouw, moeder, coach, therapeut, ondernemer en bestuurder mocht ik reeds vele verschillende processen begeleiden. Ik ben grote liefhebber van het leven en bruggenbouwer in hart en nieren. Als vroedvrouw leerde ik om te handelen wanneer het echt nodig is, maar vooral de natuur het vertrouwen (terug) te geven haar werk te doen doorniet te handelen en enkel ondersteunend aanwezig te zijn. In deze ruimte ontvouwt zich grootse transformatie, heling en gezondheid. Op dezelfde respectvolle manier ga ik ook om met mijzelf en de natuur. De afgelopen 5 jaar ben ik gevraagd binnen bestuurlijke functies de verloskundige zorg te vertegenwoordigen aan stedelijke en landelijke tafels, met als doel de waarde van de unieke Nederlandse geboortezorg te behouden en de kwaliteit en keuzevrijheid binnen de zorg te vergroten. Binnen Het Aarde Collectief zet ik mijn kwaliteiten en ervaring in om het samenleven van mens en natuur weer tot een gezonde en reguliere levensvorm te brengen.

Nellie van den Berg

Bouwie Greenman

Geboren in 1975 in Utrecht

Als kind klom ik in de appelboom en keek ik naar mijn vader en opa die elk jaar gebukt gingen onder het vele werk in de moestuin. Ik dacht toen al dit moet toch anders kunnen, deze heerlijke appels groeien vanzelf.
Als oerboer en permacultuur specialist hou ik me al jaren bezig met alle aspecten van een duurzame levensstijl en voedselvoorziening. Mijn levens doel: De aarde tot een eetbaar paradijs omvormen.
In mijn dagelijks leven ontwerp en ondersteun ik bij het aanleggen van eetbare landschappen en voedselbossen. Tijdens de aanplant deel ik graag mijn kennis over al het lekkers dat er in een voedselbos kan groeien, ik heb een grote passie voor voedselbossen met een openbaar karakter, bv bij scholen, wijken, festivals of cursus centra.
Sinds 2012 houd ik me actief bezig met de ontwikkeling van ecodorpen in Nederland vanuit GEN (Ecodorpen Netwerk) en ben ik bij verschillende initiatieven nauw betrokken geweest (waaronder Het Levende Dorp/ The Living Village).
"Alle problemen van de wereld kunnen opgelost worden in een tuin"
Geoff Lawton


Camilla Sijtsma

Camilla Sijtsma

Dochter Linda

Aurora Sijtsma

Aurora Sijtsma

Dochter Linda

 
 


Ondersteunende expertise

Stichtingsbestuur

Damaris Matthijsen

Damaris Matthijsen

Voorzitter

Geboren in 1971 in 's-Gravenhage

Oprichter en deelgenoot van Economy Transformers en daarbinnen op diverse manieren actief. Als trainer/docent binnen onze business school waar ik verschillende trainingen alleen en samen met mijn levenspartner Jac verzorg. Onder meer de training Eigentijds Eigendom van Grond en de training DeelGenootschap naast de basisopleiding Samenlevenskunst waar ik het onderzoek naar vrij, gelijk, samen verzorg. Ik begeleid diverse Communities of Practice (grond en energie) en ondersteun en coach graag bedrijven en gemeenschappen bij hun concrete transformatievragen over hoe te komen van nieuwe uitgangspunten op bijvoorbeeld eigendom, samenwerking en waarde- en winstcreatie naar nieuwe daarmee in lijn zijnde structuren in de praktijk.
Binnen Economy Transformers focussen wij op het ontwikkelen van nieuwe vormen van uitwisseling en toewijzing van grond, arbeid en kapitaal. Vanuit deze interesse werken we actief samen met Stichting Grond van Bestaan, de kluis voor grond die uit de handel én uit het geldsysteem gehaald is en in drievoudig eigenaarschap genomen is. In 2022 verscheen mijn eerste boek "Vrij, Gelijk & Samenleven".
Ik ben dol op schaatsen, het liefst op natuurijs. Ik ben heel gelukkig moeder van twee schatten van kinderen, Abel en Christina en de drie uitwonende kinderen van Jac. Ik woon samen met Jac in een woongemeenschap in Almere Oosterwold waar we ons eigen duurzame huis gebouwd hebben.

Stichtingsbestuur

Nellie van den Berg

Nellie van den Berg

Secretaris & Penningmeester

Geboren in 1965 in de Noordoostpolder

Na 14 jaar werkzaam te zijn geweest in de accountancy en het bedrijfsleven ben ik het pad van bewustwording gaan lopen. Dit bracht me heling en inzicht in mijn hooggevoeligheid, in mezelf en vanuit deze ervaring ben ik kinderen en volwassenen gaan coachen. Door mijn intuïtie te volgen ging ik wonen in een 3-tal woon-, werkgemeenschappen en daar is mijn passie voor nieuwe manieren van samenleven en werken ontstaan. Nieuwe manieren gebaseerd op het leven vanuit je hart in verbinding met anderen en samenwerkend vanuit gelijkwaardigheid en afstemming op het geheel.
Op deze plekken heb ik met mijn boekhoudkundige kennis veel toe kunnen voegen. Naast het praktisch helpen met het opzetten en inrichten van de administratie ook door de combinatie met bewustwordingsvragen. De boekhouding vertelt een verhaal, ik lees het en stel vragen; leg de link met de visie, waardoor er meer duidelijkheid en helderheid voor de organisatie ontstaat. Ik word er blij van vernieuwende initiatieven en bestaande projecten op deze manier te ondersteunen en mee te zoeken naar passende vormen in de huidige maatschappij. De natuur is voor mij een plek van thuiskomen, vooral wandelen daarin brengt me in contact met wie ik werkelijk ben. En ik ben ontzettend dankbaar voor mijn lieve dochters, die mij destijds in de spiegel hebben doen kijken.